Info

Stockholms Amatör Förening

Information

Kontakta oss

Integritetspolicy

stockholm.amator@telia.com

Om du skickar ett mail till stockholm.amator@telia.com så godkänner du att vi sparar dina uppgifter som du mailar till oss.

Föreningen var en av initiativtagarna till dagens riksidrottsförbund, och var en av de starkaste förespråkarna för svenska deltagare i olympiska spel. Föreningen sände även Sveriges förste olympier, stockholmaren Henrik Sjöberg, till de första moderna olympiska spelen i Athen 1896.

 

Sedan dess har föreningen levererat flertalet olympiska medaljörer, bl.a. blev vår medlem Bertil Rönnmark olympisk mästare i gevärsskytte i Los Angeles 1932. Stockholms Amatör Förening har alltid haft en bredd inom aktiviteterna, med många olika idrotter på programmet. Detta visas väl av att föreningen haft världsmästare och världsnamn i så skilda sporter som; skytte, curling, konståkning, bågskytte mm. Det är förmodligen p.g.a. av denna bredd som föreningen har behållit sin livsstyrka genom alla år.

 

Dagens amatörförening har tre huvudsakliga sektioner; Gevärsskytte, Idrott och Pistolskytte. Dessutom har föreningen en kommitté för svartkrutsskytte.

 

 

JB Web Design